lørdag den 12. februar 2011

meeeeeeeeekong deeeeeeeelta

saa gik turen videre til en 2 dages tur til mekong delta (asiens stoerste flod, der loeber gennem Vietnam, Thailand, Cambodia, Laos og Kina) den foerste dag var vi ude og sejle paa floden, rigtig vietnam-style, i en lille robaad og vietnamesisk rishat. bagefter var vi ude og gaa lidt paa en oe, hvor vi stoppede op ved en bi-farm, hvor de lavede honning, hvor vi noed et lille glas the og nogle honingsnack. vi saa ogsaa hvordan de lavede deres cocos-snack og fik da ogsaa en lille snagsproeve paa det mumsi.


sejltur paa mekong delta

om aftenen koerte vi hen til vores hotel, der laa i den stoerste by ved mekong delta (kan ikke huske hvad den hed) vores hotel var ganske godt, i forhold til det vi har boet paa, det laa dog nede i en lille gyde, der var knap saa laekker. men hvem er sart :)

den naeste dag fortsatte vi eventyret paa deltaen, hvor vi skulle tideligt afsted med baad ud til floating market. floating market er som det beskriver, en markedsplads paa floden. hver baad har hver deres ting de saelger, og for at vise hvad det er, haenger de det op i en bambus pind.


Floating market



Mette der har koebt en ananas paa floating market
 efter floating market, havde vi "fri leg" hvor vi bare spiste noget laekkert frokost. inden turen gik  tilbage til saigon igen, var vi forbi nogle smaa arbejdspladser hvor det producere "ris-nudler" - det var da meget hyggeligt at se, men det virkede som om at det var sat paa bare for at der skulle vaere noget ekstra paa turen.

da vi kom tilbage til saigon havde vi nogle timer inden vi skulle med natbussen til nha trang, saa der gik vi bare lidt rundt i byen og koebte en bog til turen og fik noget af spise. og pludselig midt paa gaden i Saigon, stoeder man fanme ind paa sin eks-kaereste. vidste da godt at Simon var i Saigon, mennnn der bor altsaa 9 millioner i Saigon, saa blev en smuuuule forskraekket da jeg lige pludselig stoeder tilfaedigt ind i ham midt paa gaden.- det var rimelig crazy (taenk at man ikke engang kan slippe vaek fra sine eks-kaerester, naar man rejser om paa den anden side af jorden hihi)


Mig i sovebussen paa vej til nha trang


kl 9 blev vi hentet at en sovebus. en meget bedre maade at rejse paa end den almindeligt sidde-bus, man havde dejlig benplads og jeg sov ganske udemaerket. og naar man vaagnede op naeste dag, saa var man sku i Nha Trang, MY TOWN WOOP WOOP

Ingen kommentarer:

Send en kommentar