søndag den 29. maj 2011

Taman Negara junglen, fyldt med DRAENBER igler

Selvom minibus turer ikke plejer at vaere den bedste maade at rejse paa, da de plejer at vaere utrolig varme og prop fyldte - men denne gang var vi kun 3 stykker i minivanen, saa vi havde en hel raekke per person, top nice. saa selvom turen tog 9 timer, og at det var en vild tur med mange skarpe sving, saa var det en gange udemaerket tur - og super hyggeligt da vi stoppede i en lille landsby oppe i bjergene for at spise frokost (mmm dejlig indisk frokost fik vi)

Indermand der laver Naan broed til os

Da vi kom frem til Kuala Tahan, den by der ligger lige ved siden af Junglen (national park) Taman Negara - fik vi os et lille vaerelse og saa ville vi ellers proeve at udforske byen. Hmmmm det vi troede ville vaere en lille by, var en raekke smaa flydende restaurenter og et mini market nede paa floden, hihi.

Flydende restauranter

Ikke meget by, men tilgengael super hyggelig stemning. Der var saa faa mennesker i Kuala Tahan, at man stoette paa det samme mennesker morgen, middag og aften. Vi fik af vide at Tim (en gut fra London) at man ikke behoevede at tage en guided tur i junglen, men at stigerne var vel maerket og at det ikke var noget problem selv at gaa - Saa det var vores plan for den naeste dag.

Flydende Minimarket

Friske og veludhvilet den naeste dag, tog vi en baad ca. 20 meter over paa den anden siden af floden, hvor man skulle betale Fee foer man gik ind i National parken. Efter det var ordnet, startede vi med at saette kurs mod Canopy Walk (en slags haengebroer oppe mellem traerne), turen derhen tog en lille time og allerede efter vi havde gaaet 5 minutter, saa vi en masse aber. De var saa taette paa, og saa mange - det var vildt bare at staa og observere dem - imens de bare tumlede rundt.

Klar til jungle-trekking
En lille monkey i det fri

Vi naaede saa frem til Canopy Walk hvor vi betalte 5 RM i Fee og hoppede saa op til haengebroerne, det var ikke det sjoveste jeg har proevet, men der var langt ned og den svingede en del - og det var en hyggelig svingtur med god udsigt over jungleomraadet.

Mig paa Canopy walk

lang og lidt usikker Canopy walk

Canopy Walk nedefra og op

Efter Canopy Walk besluttede vi os for at "bestige" Bukit Teresek (344m) ja ja ja, saa det er ikke ligefrem et kaempe bjerg, men med mine knae, mine klumsede foeder plus en masse traeroedder og ustabilt terraen - saa vil jeg klappe mig selv paa skulderen og sige "godt klaret Cam" - ej det var en lidt haard tur, men mest fordi varmen og luften var saa trykket, at man bare svedte som et svin. En guide havde fortalt os om morgenen, at hvis vi valgte at gaa op paa toppen, saa anbefalede han at vi gik samme vej ned igen, for vejen ned paa den anden siden var meget stejl og udfordrende og der var mange igler - MENNNN da vi foerst var naaet op paa toppen og min selvtillidt var ligesaa hoej, saa sagde jeg da til Mette lad os tage den anden vej, mine knae kan sagtens klare det - hmmm det fortroed jeg saa en smule efter 10 minutter. Det var meget stejlt og nogle steder en del mudret, saa det blev klat. Men ikke desto mindre saa overlevede vi begge, dog var Mette ved at stoede ind i en Comodo Varan paa vejen, men heldigvis tror jeg den var mere bange for os end vi var for den - da Mette forst fik udbrudt sit noedskrig hihi.

Mette og Jeg ved kaempe trae

Svedig ved det foerste viewpoint

Wee saa naaede vi toppen

Det var en super fed tur, var total bustet bagefter og havde faaet mig nogle rigtig flotte vabler (kawazaki er ikke lige trekkingsko) - men det var fedt at goere det og er stolt af mine smaa knae. Resten af dagen stod paa et dejligt koldt bad, en middagslur og middag foer vi hoppede tidligt i seng.

Mudret og meget stejt stykke

Sindsyg traerod

Nasty svamp

Naeste dag ville vi forsaette med succesen fra dagen foer og begive os ud paa egen haand igen og udforske junglen. Da det er svaert at lave smaa ture der kun tager omkring 5 timer, tog vi over paa et andet sted og ville trekke hen til en grotte, eller i hvert fald se hvor langt vi kunne naa. mennn det var ikke noget problem, for efter at have gaaet 10 minutter, blev jungletoesserne pakket sammen og storbytoesserne frem, da der var fyldt med igler over det hele og vi skreg og sparkede med foedderne og loeb tilbage i sikkerhed (hvilket var utrolig morsomt for de hardcore trekkere)

Hvis i var i tvivl om hvor klam den var (billede fra google)

Da vi kom tilbage til et turistkontor der havde hjulpet os med router, sagde de at vi skulle lige tage hvor sko og sokker af for at tjekke at der ikke sad nogle smaa blodsugerne fast - og fanme ja, der sad en lille klarm snotklat nede ved min hael og hyggede sig som den lille vampyr den er med mit laekre blod. Efter et par smaa skrig og svingen med benet, blev den dog fyret igen luften, med en sko til at faerdigoere mordet (af mette aka ilgemorder)

Efter guiderne var faerdige med at grine af os, spurgte vi dem og der var noget andet vi kunne tage os til der ikke indvolverede igler. Saa istedet for at trekke tog vi en baadtur op ad floden, hvilket var sygt (vi floej afsted, og vandet sproejtede op paa os). Vi havde et stop ved en landsby ved de lokale Orang Asli, som bor og lever ude i junglen - her laerte vi at lave vores eget baad (uden lighter) og gaa paa jagt med deres hjemmelavet vaaben "blow pipe" som er lavet ud af bambus, og pillene er smurt ind i gift, saa selvom pilene ikke draeber byttet (da den ikke gaar saerlig langt ind) saa gaar giften ind i blodet paa dyret og efter 20 minutter falder dyret om.

Vild sejltur

de lokale Orang Asli folk

Saa er der lige ved at vaere ild

- Jeg vil lige pointere at jeg var hardcore til "blow pipe" (uden at det skal lyde perverst) - vi stod ca 10 meter fra en lille pael med en lille bamse og paa andet forsoeg ramte jeg sku bamsen (ikke engang vores guide ramte den) - total klar til at gaa paa jagt. Det var en hyggelig tur og paa vej tilbage fra landsbyen, stoppede vi ind ved et resort og spiste frokost.


Bullseye med 'Blow pipe'

Nu med jungle make up

Om aftenen tog vi paa night safari. Mette og jeg sad oppe paa taget af bilen, imens vi koerte rundt ude i junglen. Selvom der er baade er tigere, elefanter, tapir og pantere i Taman Negara, var det ikke lige det man saa. Vi saa dog et par interesante smaa dyr, saasom leopard kat (super smuk, virkelig en lille udgave af en leopard), flyende egern (vi saa den desvaerre ikke flyve, den spiste), smaa fugle, en ugle, vildsvin og en kat/vaskebjoern agtig dyr. saa det var en hyggelig tur.

Klar til night Safari

Naeste dag var det farvel til junglen og afsted til storbyen - SINGAPORE (wuhuu forhaabenlig en igle-fri by) -memo: Iglen ligger nu paa en delt 1. plads med froen over de vaerste dyr EVER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar