mandag den 13. juni 2011

Sipadan - en dykkers paradis

Saa kom vil endelig frem til et af mine store hoejdepunkter paa den her tur - Sipadan paradis. Men inden vi naaede saa langt, havde vi lige en naesten 12 timers lang bustur fra Kota Kinabalu til Semporna. I semporna boede vi paa noget der hed Dragon Floating Hotel, og som navnet beskriver saa laa hotellet ude paa vandet, og det var simpelthen saa fint. Vi havde en hel dag i Semporna foer vi kunn kome til at dykke, og den blev simpelthen brugt paa at sidde og stene film paa en netcafe, hvor de havde store dejlige sofaer.


Vores fine hotel på vandet

Naeste da skulle vi tidligt op og staa udenfor Billabong divers office kl. 7.30 - hvorefter vi sejlde til Mabul hvor vi blev checket ind paa Billabongs hostel. Da vi havde faaet os lidt morgenmad og faaet udleveret vores udstyr startede dykkerdag nummer et - dog ikke i Sipadan, men Mabul og Kapalai, 2 omkringliggende oeer.

Logbog d. 11.06.2011

Dyk nr. 1:
Sted: Kapalai
Navn: House reef
Det saa vi af marineliv:
White Moral eel, Triggerfish, Redtooht triggerfish, trompetfish og lionfish
Spcielt ved dykket:
mit foerst Wreckdive

Redtooth triggerfish (google pics)

White Moral Eel (google pics)

Lionfish (google pics)

Dyk nr. 2:
Sted: Mabul
Navn: Water bungalow
Det saa vi af marineliv:
Jackfish stime, Nemo, Titan triggerfish, Longfin Batfish
Specielt ved dykket:
Svoemme imellem tusindevis af jackfish

Mabul Dive Sites


Stime af jackfish (google pics)

Longfin batfish (google pics)

Nemo (google pics)

Dyk nr. 3:
Sted: Mabul
Navn: Eelgaarden
Det saa vi af marineliv:
Hawksbill turtle, Green turtle, Bluespotted stingray, Stonefish, lion fish
Specielt ved dykket:
TURTLES

Bluspotted stingray (google pics)

Green turtle (google pics)

Hawksbill turtle (google pics)

Selvom vi ikke dykkede i Sipadan den foeste dag, var vi utrolig imponeret af marinelivet - og det havde vaeret tre helt fantastiske dyk ( og mette fik endelig lov til at dykke med skildpadder)

Om aftenen var stemningen super god ved vorews hostel. Alle sad og snakkede om hvad de havde set, omendt de bare havde snoklede eller dykket. Det endte med at der blev sat nogle flasker vodka og rum paa bordet, og saa blev der hygget. Endte med at jeg sad oppew og snakkede til klokken 2 om natten foer jeg hoppede iseng. super hyggelig aften med en masse dejlige mennesker.

Naeste dag stod vi op kl. 8.00 og spiste morgenmad, inden vi skulle ud og dykke ved Sipadan kl. 9.00 - WUHUUU SIPADAN.

Dive site Sipadan


SIPADAN


kort fortalt om Sipadan:
Sipadan er den eneste "oceanic island" i Malaysia, hvilket betyder at oen rejser sig fra havbunden. sipadan er derfor omringet af en klippevaeg der gaar 600 meter ned i havet, foer den rammer havbunden. Sipadan er idag en marine park og man kan derfor ikke bo paa oen og der maa kun dykke 120 personer der om dagen, hvilket goer at man skal soege tilladelse mange uger foer. Sipadan er rankt som et af de bedste dykkersteder i verdenen, og der findes over 3000 forskellige typer fisk og hundredevis af forskellige koraler.

Registrering på Sipadan

Logbog d. 12.06.2011

Dyk nr. 1
Sted: Sipadan
Navn: Whitetip Awenue
Det saa vi af Marineliv:
ca. 8 turtles baade Hawksbills og Green turtles. En enkelt whitetip reef shark, der svoemmede under os - og hundredevis af forskellige koralfisk i alverdens farver.
Specielt ved dykket:
fornemmelsen af at der ikke er nogen havnbund under en, at koralvaeggen gaar 600 meter lodret ned i morket, er for vildt. der var saa meget at se paa, at hovede bare vendte og drejede. - og saa var det mit foerste moede med Whitetip reefshark



Mette og jeg - hånd i hånd

Dyk nr. 2
Sted Sipadan
Navn: Dropoff
Det saa vi af marineliv:
Hawksbill turtles, Green turtles, Whitetip reefsharks, Barracudas, Jackfish stime
Specielt ved dykket:
Kaempe stime med tusindevis af jackfish, plus svoemmde forbi 5 whitetip sharks, der holdte "siesta" paa revet.


Green turtle

underwater fun
sleeping beauty

Dyk nr. 3
Sted: Sipada
Navn: Barracudapoint
Det saa vi af marineliv:
Rigtig mange Whitetip reefsharks, som vi kom rigtig taet paa, turtles, titan triggerfisk, barracuda.
Specielt ved dykket:
Vi startede med at svoemme ind i en kaempe grotte, fantastisk oplevelse, vi kome helt ind hvor det var ved at blive tusmoerk. Vi havde ogsaa et enkelt lille klippehul, vi svoemmede igennem.


Klar til næste dyk

Grotte


whitetip reefshark (google pics)


skøn er sku i dykkerudstyr

ALT I ALT - 3 helt fantatsike dyk i Sipadan - selvfoelgelig saa vi meget mere end de ting jeg skrev i logbogen, men de var det vigtigeste. det er helt ubskriveligt hvor fantastisk det er at ligge 20 meter under vandoverfladen og studere en kaempe Green turtle komme svoemme, naermest svaevende igennem vandet, dte er saa elegant. det samme gaelder for naa du sr en haj under dig, bare snore sig igennem vandet og ens hjerte lige hopper en ekstra gang.

Sipadan var en dyr oplevelse, men helt klart alle pengene vaerd. Er glad for at det er et af de sidste ting vi naar at opleve inden turen snart gaa tilbage til danmark. - LOVE SIPADAN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar