lørdag den 4. juni 2011

Miri, Mulu - Mule, Miri

Efter et par dage i storby floej vi videre til Miri i Borneo (dog stadig Malaysia). Den eneste grund til at vi tog til Miri, var at det er det eneste sted man kan flyve til Mulu (som var der vi ville hen) - Da vi ankom til Miri, regnede vi bare med at vi skulle have en enkelt overnatning og saa videre naeste dag, men afgangene til Mulu den foelgende dag var udsoglt, saa vi blev noed til at blive en ekstra dag i Miri (som ikke er en specielt spaendende by)

Men den 2 juni, kom vi endelig til Mulu, efter en kort flyvetur paa kun 25 min. Mulu "by" er ikke eksisterende, der er mindre at tae sig til i Mulu end der var i Taman Negara. Vi ankom allerede om formiddagen, saa vi meldte os skrakt paa en tur samme dag der startede kl 14.00 - saa vi havde lige et par timer til at slappe af i.

Saa vi klar til Cave discovery

Foerste tur i Mulu gik hen til Lang cave og Deer cave. alle turer til grotterne skal vaere med en guide, selvom de har gjort det utrolig let for folk at finde rundt. Da vi moedte op foran hovedekontoret lidt i to, fik os en guide, der vidste sig at vaere 'pain in the ass' - turen til grotterne ville normalt tage mellem 45 min og 1 time, men fordi vores guid konstant stoppede op og fortalte barndomshistorier og vi havde en famili med baby paa slaeb, saa tog det halvanden time.

I junglen igen

En behaaret lille faetter

En lille hr. tusindeben - kilde kilde

Blade der laver huller i sig selv, for at overleve regnen og blaesten


Lang Cave:
Lang cave er den midste af de 4 'show caves' der er i Mulu, men ses ogsaa som en af de smukkeste. den mindede meget om den grotte vi saa i Halong bay i Vietnam, med en masse 'skulpture' ud af limestone, som bliver dannet efter 1000 vis af aar af vandet der loeber igennem grotten.


Indgangen til Lang Cave (taget inde fra grotten)

Inde i Lang Cave

Deer Cave:
Deer Cave er den stoerste af grotterne i Mulu, og den er ogsaa verdens stoerste. Det var klart den fedeste grotte vi saa efter min mening. den var saa kolosal, og naar man kiggede op, kunne man se kaempe store sorte pletter i loftet af grotten 200 meter oppe, som var flagermus. men rgener med at der lver omkring 2-3 millioner flagermus inde i Deer Cave. 

Inde i Deer Cave

Ud og indgang i Deer Cave

Efter vi havde gaaet igennem Deer Cave, satte vi os udenfor, hvor man kunne se indgangen til grotten. Da klokken var omkring halv seks, og solen saa smut begyndte at gaa ned, floej alle flagermusene ud af grotten i mindre grupper. Det saa sygt ud, da det lignede en hvirvelstroem oppe i luften.

Flagermus i tusindevis

Naeste dag havde vi booket endnu en tur der startede om morgenen. denne gang gik turen til Clearwater Cave og Cave of the winds. Heldigvis med en ny guide. Vi startede med at tage en en long boat ned af floden og stoppede ind i en lokal landsby, hvor der var et lille marked. bagefter sejlede vi videre til grotterne.

Endnu engang i en longboat

Lokal dame der spiller floejte med naesen - mums

Cave of the Winds:
Navnet paa grotten beskriver det meget godt. Naar man gaar der inde, kan man foele en brise igennem grotten. Halvvejs igennem grotten, er der hul op igennem grotten, saa man kan se solens straaeler inde i grotten og de groenne planer der vokser ved hulet, det ser utrolig smukt ud. for enden af grotten ligger 'the kings chamber' - hvor man siger at man kan se skikkelser af konger fra skyggerne af grotte vaeggene og figurene, mennnn jeg saa ingen konger.



Clearwater Cave:
Clearwater Cave's indgang ligger 200 trin oppe af grotten. igen beskriver grottens navn det hele, clearwater cave er nemlig kendt for sin krystal klare vand der loeber igennem grotten. Floden er 150 km lang og loeber igennem en masse grotter i Mulu omraadet.

"taget" paa clearwater cave

Om aftenen havde vi egentlig booket en 'night walk', men vejret gjorde (det pissede ned) at vi valgte at blive ved vores homestay, for vi var blevet inviteret til BBQ med de lokale. En masse tiger oel og lokal ris vin senere, var jeg wasted.

Grill mesterne

Allerede tipsy af risvin

sjov og ballade


Naeste dag havde vi booket Canopy Skywalk, inden vi skulle flyve tilbage til Miri - Men risvin giver hovedepine, kan jeg saa konkludere, saa jeg gemte hovedet under puden og som nogle timer ekstra imens Mette tog afsted paa tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar