fredag den 8. april 2011

Phnom Penh

Efter vi de sidste par uger har vaeret steder hvor der ikke skete det store i byerne, var det dejligt at komme til en hovedstad hvor der var lidt mere liv. Naar det saa er sagt, saa var der ogsaa pisse varmt. vi gik max rundt i en time af gangen, hvorefter det hed pitstop for noget koldt paa den naermeste cafe.

Foerste dag vi kom, var det hen paa eftermiddagen - saa der gik vi bare lidt rundt i byen og kiggede lidt i butikker, og fandt et nyt kamera til Mette.

Mette glad for sit nye kamera

Naeste dag stod paa sightseeing, vi ville ud og se "the killing field", royal palace og silver pagoda. vi startede med at tage ud til "the killing field" som er et omraade der ligger lidt ude for Phnom Penh, hvor en masse mennesker blev likvideret af soldat under PolPot styret. Idag er der bygget et stort "hus"/monument, som indeholder knogler af de mennesker der doede der, som senere er blevet gravet op fra en masse masse-grave. Der var bygget en masse hylder i det her hus, hvor hver hylde indeholdte forskellige knogler, fra forskellige legemsdele - en hylde med laarbensknogler, en anden hylde med kranier osv.

Det samme sted kunne man ogsaa gaa rundt og se mange af de gamle massegrave, hvor de havde sat skilte op hvor der stod, hvor mange lig hver grav indehold og hvilken type mennesker (f.Eks. en masse-grav, der kun indeholde kvinder og boern, en anden kun lig uden hoveder)

Hylde med kranier

Mig og alle knoglerne

Masse-grav (166 ofre alle fundet uden hoveder)

Der var ogsaa et "killing tree", hvor soldater drabte babyer og smaaboern. for at spare paa deres vaaben, tog de boernene i benene og svingede dem ind i treet til deres hoveder var smadret og de var doede. det var en maerkelig oplevelse.

Skiltet ved siden af killing tree

efter vi havde besygt "the killing field" tog vi tilbage til byen, hvor vi ville se the royal palace og the silver pagoda, men da der aabenbart var royal besoeg, var det hele lukket foer tid. Da vi allerede havde bestilt busbillet videre naeste dag kl 9.00, var vores eneste mulighed hvis vi ville se de to ting, at staa moeg tidligt op og goere det inden vi skulle med bussen.

Vi valgte saa at staa moeg tidligt op naeste dag, og da det var saa ulidelig varmt, tog vii som saedvandligt short og top paa. mennnn vi havde lige glemt at vi skulle hen og se religioese bygninger, ups. det betoed saa at vi blev noed til at lege nogle lange bukser plus koebe en t-shirt der daekkede vores skuldre. efter alt det, havde vi en hel halv time, wuhuu, til at se det hele - men skulle vise sig ikke at vaere noget problem. for the royal palace var lukket ned, og the silver pagoda var meget skuffende. the silver pagoda, skulle vaere anderledes og meget speciel pga. at hele gulvet inde i pagodaen er lavet af soelv (derfor navnet) men da gulvet er saa gammelt og skroebeligt, saa er det hele daekket till med et gulvtaeppe, paa naer en lille indrammet firkant, plus man maatte ikke tage billeder der inde. - saa lidt skuffende tur, isaer naar vi skulle op saa tidligt.

The silver pagoda

det forbudte billede inde i silver pagoda

Mette og Jeg i vores flotte sightseeing toej

hihi og bare for at goere det hele meget bedre, saa blev vi aldrig hentet af vores bus, saa vi blev noed til at vente 2 timer paa den naeste bus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar