fredag den 1. april 2011

Sen Monoroun - Elefanttrekking og privat citytour

Efter vores enkelte overnatning i Kratie, gik turen videre til en lille by der hedder Sen monoroun. Vi ville her ud, da vi havde laest i Lonely Planet at det var et godt sted at elefant trekke, da det var i meget naturlige omgivelser og ikke bare en rundte paa elefant ryg.

Turen fra Kratie til Sen Monoroun, var en oplevelse i sig selv. Vi havde bestil en minibus der skulle hente os paa vores hotel, og da den kom var den allerede helt prob fyldt med lokale. ikke bare fyldt op, saadan at alle saederne var taget, den var PROB FYLDT. Vores rygsaekke blev presset ind foran oven paa to damer og vi blev presset ind paa anden raekke, hvor vi ikke engang kunne sidde med vores foedder nede, da der laa varer der hvor vores foedder burde vaere. paa vejen blev der samlet flere lokale op, og paa et tidspunkt var vi 25 mennekser i minibussen, der er beregnet til 18 mennesker -  NICE (NOT) men vi overlevede.

Probbet minibus

Vores rygsaekke der bliver sat bag paa minibussen


Da vi kom frem til Sen monoroun, blev vi overfaldet af en masse motorbikes, der alle proevede at overtale os til at vaelge deres hotel. vi valgte den fyr der kunne bedst engelsk og vi fik en laekker bungalow, med badevaerelse og cabeltv til 6 dollars. Da klokken kun var 1 om eftermiddagen hoerte vi ham om vi kunne komme ud paa en lille tur og se hvad der var at se i byen og det kunne vi da sagtens.

I mens vi klaedte om, fandt vores motorbike mand endnu en koere, og saa hoppede vi om bag paa to motorbikes og var parate til vores private tour (foerste gang vi koerte paa motorbike, efter vores uheld i Vientiane)

Mette paa motorbike


Foerst koerte vi ud af byen og hen til et lille vandfald, hvor der var en lille "pool" agtig soe som vi kunne bade i. Det var sygt koldt, men dejligt friskt - og efter vi badede lavede de et lille baal, saa vi kunne varme os og toerre.

Mette og Jeg bader i vandfald

Mig og vandfald

mr. Mot vores motorbike driver

Mette og Mr. Mot der hygger ved baalet

Overvejer om vandet maaske er for koldt til at svoemme


Efter svoemmeturen, tog vi ud til en kaffe og pepper plantage, hvor vi saa kaafetraerne og fik os en kop kaffe i en rigtig hyggelig hytte, omringet af utrolig smukke groenne omraader.

Karlighed til kaffeplantagen

Mr. Mot og Kaffetrae


Efter vores lille kaffe pause, tog vi hen til to forskellige udsigt steder, hvor man kunne se udover byen og alle de flotte bjerge der laa omring. vi fjollede lidt rundt og lavede nogle hoppe billeder - fun stuff. Da turen var forbi gik vi ud og fik noget af spise og koebte lidt slik med hjem og lavede film hygge i vores bungalow.

Chiller paa guldelefant

Hopla

Mette og jeg der hopper ved "Sea forrest"

En hoppende Mette og hende motorbike-driver

Dagen efter stod det paa jungle trekking paa elefant ryg. vi blev koert paa motorbike ud til en lille by, hvor viu hoppede ombord paa vores store han elefant "Kom" og saa startede turen. Det var en super fed oplevelse, men behageligt kan man ikke ligefrem prale med og hvis man har travlt, fraraader jeg ogsaa elefanten som transport middel. men hyggelig at ride igennem de lokale omraade, der mere var skov end rigtig jungle.

Ready, set - elefanttrek
 

Foerste moede med "Kom"

Mette og Jeg paa elefantryg i junglen


Vi red i ca. halvanden til to timer og kom hen til et omraade med vandfald, hvor elefanterne skulle have et par timer til at spise. Imens elefanterne spiste, spiste vi ogsaa vores medbragte frokost og badede i floden - vi ventede i to tmer og vi blev en del rastloese og da der var en del insekter, var det umuligt bare at ligge og slappe af.

Slapper af og nyder solen


Endelig var elefanterne faerdige med at spise, og elefantrytterne (Mahout) hentede vores elefanter og styrede dem ned i floden hvor de fik et dejligt bad. det var saa fint at se den hygge sig i vandet, og det hele foregik saa taet paa at det virkede helt uvirkeligt.

"kom" Bliver vasket

Toerstige elefantus

Kaelder med min elefant efter dens bad


turen tilbage var lidt haard for numsen, saederne paa elefanten er ikke lille lavet til Mettes og min Fine smaa numser, der jo er rent skind og ben :) og det var utrolig varmt. Men helt klart en fed oplevelse, som jeg ikke ville vaere for uden.

Imorgen gaar turen endnu engang videre, denne gang til Campodias hovedestad Phnom Penh. Og denne gang i rigtig bus, og ikke en probfyldt lokal minibus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar