fredag den 1. april 2011

Welcome to Kingdom of Campodia - Kratie

Saa krydsede vi graensen fra Laos til Campodia og et par timere senere blev vi sat af i byen Kratie. Den eneste grund til at vi tog en overnatning her, var at vi ville videre ind til junglen og ride paa elefanter og der kunne vi ikke tage direkte hen fra Laos.

Men da vi kom til Kratie, havde vi egentlig bare taenkt os at gaa lidt rundt i byen, for vi troede egentlig ikke at der var saa meget at lave i byen - men saa spurgte hotel manageren om vi ville ud og se delfinerne i mekong river. Vi har laest meget om de delfiner, og en ting man hoere tit, er at de er sjaeldne og der kun er 75 stk tilbage og de bevaeger sig i et omraade der er 100 km langt - saa hvad er chancen for at vi ville se dem. Men da hotel manageren sagde at hvis vi ikke saa delfinerne, ville han give os vores penge tilbage, saa kunne det jo ikke skade.

paparazzi der proeve at fange delfinerne paa billede


Vi hoppede derefter paa en tuk tuk og koerte en lille halv time til en baadplads ved mekong river og hoppede ombord paa en lille baa med 4 andre turister. Vi var stadig skeptiske i starten, men der gik ikke 5 minutter foer vi saa de foerste delfiner. Definerne er nogle sjaelne ferskvand Irrawaddy delfiner, som kun lever i mekong river - kendetegnet for disse delfiner er at de har runde hoveder, istedet for den spidse snude man kender fra de fleste delfinarter.De er moerkeblaa/Graa og kan bliver op til 2,75 meter lange. Delfinerne kom ikke helt taet paa, men de var svoemmede 5-10 meter fra baaden, men noej hvor var det svaert at faa billeder af - saa det ser nok ikke ud af meget de billeder jeg ligger ind.

Finden paa en af delfinerne (meget svaere at fange paa billede, naar man ikke ved hvor de dukker op henne)


Efter vores lille delfin eventyr, tog vi tilbage til hotellet. Mette havde lidt hovedepine, saa jeg tog min bog og fandt mig en restaurent og hyggede mig. vi gik tidligt i seng, for vi skulle tidligt op og videre til Sen Monoroun dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar