lørdag den 16. april 2011

Solopgang i Angkor Wat

Saa er vi ankommet til Siem Reap, vores sidste stop i Cambodia, hvor vi skal se det fantastiske Angkor Wat og det templer der ligger omkring det. da vi havde haft en helt forfaerdelig bustur fra Phnom Penh, hvor vi virkelig blev naervose over om bussen ville vaelte og vi absolut ingen soev fik, tog vi bare direkte hen paa et guesthouse, og hoppe i seng. da vi stod op, gik vi bare lidt rundt i byen og kiggede lidt paa gaver paa markede.

naeste dag skulle vi moeg tidligt op. vi havde aftalt med vores tuk tuk mand, at han ville hente os klokken 5 om morgenen, saa vi kunne se Angkor Wat ved solopgang. Angkor Wat er helt klart hele Cambodias stolthed og det indgaar endda i deres flag. Angkor Wat siges at vaere det stoerste religioese omraade i verdenen. Selvom vi var utrolig traette, var det det hele vaerd. udsigten fra graesomraadet op mod Angkor Wat mens solen langsomt farvede himlen Roed/orange/lilla, var saa ubeskriveligt smukt, og hvordan templet spejlede sig i en lille soe foran.

Mig med Angkor Wat og solopgang i baggrunden
Solen titter frem over Angkor


Fantastisk Udsigt

Udsmykningen i Angkor Wat


Mig og udsigten fra Angkor Wat

Inde i Angkor Wat


udover Angkor Wat, lille der ogsaa ubeskriveligt mange andre templer i omraadet omkring. vi havde koebt "the big tour" - saa vi saa rigtig mange templer. Vil ikke traette folk med alle mulige kedelige detaljer omkring alle disse templer vi saa, og maa aerlig indroemme at jeg kan ikek huske dem. Men hvert temple var unikt paa hver sin maade og alle sammen utrolig velbevaret, i forhold til mange andre templer vi har set.

'Bayon' - kendetegnet ved 216 smilende ansigter i sten

Et af "Bayon" smilende ansigter

'Baphuon' - kendetegnet ved sin pyramideform

Detaljer i templerne

Mette der giver vand til en lille puppy
Sjov i templerne

Mette der bliver overfaldt af boern der vil saelge armbaand

Kaempe trae der vokser op igennem Ta Som templet


Da klokken var ved at naerme sig 12.00 havde vi faaet styret vores lyst til templer, i en del tid fremover ogsaa. saa vi tog tilbage til Siem Reap og spiste frokost, og jeg snuppede mig en lille middagslur.

Vi er snart paa vej ud af cambodia og ind til Thailnad, men det vidste sig at skulle vaere lidt svaere end vi havde regnet med. vi taenkte bare, hmm en enkelt bus billet og et visum og saa er vi klar. Bus billetten var ogsaa nem nok, men fordi det er khmer nytaar, saa har alle turist kontorer lukket, saa vi skulle vente 5 dage foer vi kunne faa visum. Vi har dog besluttet bare at tage til Thailand alligevel, hvor man faar 15 dages fri visum ved graensen, og saa proeve at faa visum i Bangkok istede. Det bliver spaendende.

-Nyt land - Ikke flere uheld (mit nye motto) bye bye Cambodia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar