fredag den 18. marts 2011

Buddhas taare - Luang Prabang

saa naaede vi til land nummer 4 - Laos. vi valgte at spare lidt tid og gik all ind og floej til Luang Prabang i stedet for at tage bussen, der ville tage mellem 20 og 40 timer. og noej hvor var det dejligt smertefrit. inden man saa sig om stod man sku i et nyt land.

Mette i vores gate - Luang Prabang

da vi kom til Laos regnede det, men luften var varmere end i Hanoi, saa vi var sikker paa at det bare var en lille byge. vi havde fundet et geusthouse i lonely planet der loed helt fint, saa der koerte vi hen. det laa mit byens centrum lidt nede af en gyde. klokken var allerede omkring 8 om aftenen da vi kom, saa vi tog bare ud og fik noget at spise og hoppede tidligt i seng.

Vores vaerelse i Luang Prabang

da vi vaagnede naeste dag, regnede det desvaerre stadig og det var rimelig koldt. og da vi havde brugt alt vores varme toej paa vores tur til Sapa og det var helt mudret til, blev vi noed til at sende det til vaske. vores foerste dag brugte vi paa at gaa lidt rundt i byen. Luang Prabang er fyldt med buddha'er, saa dem maatte vi selvfoelgelig ud og opleve. saa efter vi havde spist frokost gik vi lige tilbage til vores guesthouse, for at faa nogle varmere sko paa og saa moedte vi egeren af guesthouset, og han spurgte os om vi ville "med til temple" han var meget daarlig til engelsk, men saa soed, saa det ville vi selvfoelgelig gerne.

det tempel han ville vise os, var oppe paa toppen af en bakke der laa i midten af byen. der var en super udsigt der oppe fra, hvor man kunne se ud over mekong floden og hen til landings banen ved luang prabangs lufthavn. der var saa mange budda'er, og der var et sted hvor de buddhas footprint var. jeg synes ikke det lignede buddhas fodprint, mennn hvis det er det de vil tro, saa fair nok. paa bakken moedte vi ogsaa Andre, en fyr fra Brasilien, som var paa det samme fly som os fra Hanoi. Han rejser alene saa vi spurgte om han vi med ud og spise om aftenen. altid hyggeligt med en ekstra paa slaeb.


Buddha nr.1

Buddha nr. 2 kaempe stor

udsigten oppe fra toppen af bakken

Luang Pranbang nationale museum

Mig og vores nye ven (ejeren af vores guesthouse)

efter vi havde set en masse buddhaer og templet paa toppen af bakken, gik vi ned i byen og fik noget massage. det var okay massage, men moeg koldt. senere moedtes vi med Andre og vi fik noget varmt og drikke og gik derefter ud og spiste aftenens mad. Da der normalt er utrolig varmt i Laos, er alle restuarenterne aabne, og der er ikke rigtig nogen steder man kan gaa ind og faa varmen og jeg var gennembloedt. mennnn vi fandt et sted, en belgisk restyarent og bar, hvor man kunne gaa rigtigt inden for og faa varmen. her moedte vi 2 aeldre canadier, som vi drak en masse oel med, men i Luang Pranbang skal alle vaere hjemme og inden for deres doer inden midnat, saa det er ikke lige den store party by.

Mette og vores nye brazilienske ven Andre

Keep the beer coming

vores lille selvskab paa belgisk bar

naeste dag havde vi booket en heldagstur, hvor vi skulle ud og se nogle grotter, ride paa elefanter og se et stort vandfald, og desvaerre regnede det stadig. men vi tog stadig afsted. grotterne var ikke noget saerligt, isaer ikke i forhold til de grotter vi saa i halong bay, de var smaa men igen fyldt med buddhaer. efter grotterne var det tid til at ride paa elefanter, det var hyggeligt nok, men pga det daarlige vejr, var det saa koldt at man ikke rigtig kunne nyde det fuldt ud. vi valgte derfor efter at vi havde reddet paa elefanter at vi ikke gad se vandfaldet, vi ville hellere hjem under dynen og faa varmen.

Lower cave

Upper cave

Vores smaa elefantuser

om aftenen tog vi direkte ned til den belgiske restaurent og fik varmen og spiste middag der. og fordi man havde gaaet rundt hele dagen og vaeret kold og det havde vaeret en lang dag, tog vi tidligt hjem og sov.

saa er vi saa kommet frem til idag, og her stod vi op klokken 7, for vi skulle have en bus fra Luang Prabang klokken 8.30. - inden vi tog fra vores guesthuose, ville ejeren lave en lille cermoni for mig og Mette, hvor han velsignede os og gav os et armbaand vaer. da vi saa sad og ventet paa at blive hentet, viste vi ham at vi havde fundet hans geusthouse via Lonely Planet, og det viste sig saa at han ikke engang vidste at han stod i den. han blev saa glad og det endte med at vi foraerede ham Mettes Laos lonely planet, fordi han var saa glad.

- det var meningen at busturen skulle tage ca. 6 timer, men da det havde regnet et par dage, var vejene helt mudret til og en stor bus var koert fast og skulle graves ud. det gjorde at vi holdt stille i 3 timer, allerede i begyndelsen af vores tur. - saa nu er vi endelig naaet til Vang Vien og det er holdt op med at regne, saa vi haaber paa solskrin i morgen. BUDDHA GIV OS SOL

bus der er koert fast i mudderet

Sjov og ballade i vejkantet, imens en kran hev bussen i mudderet fri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar