lørdag den 26. marts 2011

Thakhek og Tham Kong Lo

Saa gik turen videre fra Vientiane til Thakhek. En rimelig smertefri bustur, uden nogen problemer (SKOENT) da vi kom til busstationen, tog vi en tuk tuk til Thakhet Travel Lodge, et super hyggeligt og rigtig backpacker agtigt sted. Vi kom ehen paa aftenen, saa vi besluttede os for bare at spise paa guesthouset og gaa tidligt iseng. vi bestilte en tur til Tham Kong Lo den foelgende dag, sammen med 7 andre backpackere - et australsk par, et engelsk par, en amerikaner og to fyrer fra england.

Naeste dag skulle vi tideligt op, for vi skulle allerede koere klokken halv 8 om morgenen. som alle andre koereture i Laos , saa var det en "bumpy ride" - men super hyggelig da vi sad og delte rejse historier med alle de andre.

Inden vi ankom til grotten, stoppede vi og spiste nogen frokost. efter frokost kom vi hen til grotten, hvor vi legede nogle pandelygter og saa blev parret 3 og 3 sammen til hver baad. inden man kom ind i grotten var der saa smukt, groent over det hele og en smuk krystal blaa soe.

Mette og jeg inden vi skal i grotten

Mig med laekker baggrund

Modelpose fra Mette

I starten var det en smule uhyggeligt at selje igennem grotten, for der var tusmoerkt og baaden var utrolig lille, saa vandet var 3 cm fra at vaelte ind i baaden.

Grottens indgang

Efter 10 minutters sejltur i grotten stoppede vi hvor vi kunne gaa igennem paa en sti igennem grotten og se hvor vandet fra loftet dryppede ned og formede nogle utrolig smukke skulpture, som tager flere tusinde aar undervejs.

Inde i grotten

Mette med flot pandelygte i grotten

Bagefter hoppede vi paa baaden igen og sejlede hele vejen igennem grotten. det var saadan en surrealistisk oplevelse. det er svaert at beskrive. selvom man ikke kunne se saa meget, da vi kun havde lys fra vores pandelygter, var atmosfaeren saa utrolig og man kunne ane hvordan grotten var formet. pga at det er "dry season" maatte vi hoppe ud af baaden et par gange, da vandet ikke var dybt nok til at vi kunne sejle igenne, og saa trak vores baadmand den fri.

Mig paa den anden side af grotten

Paa den anden side af grotten fik os lige en forfriskning i en beerlao og en pepsi, inden vi vendte om og sejlede tilbage igennem grotten igen.

Smukke Mette, nu med manglede solbrilleglas

Efter vores baadtur gennem grotten havde vi tid til at slappe lidt af. lige uden for grotten var der en helt fantastisk smuk Soe/enden af floden, hvor man kunne bade. der var ogsaa nogle klipper man kunne hoppe ud fra, saa der gik der legebarn op i mig og der plaskede vi rundt en lille halv time inden turen gik tilbage til Thakhek igen.

Mig oppe paa klippe, parat til hop

Vores lille strand uden foran grotten



Vi valgte at blive en nat i Thakhet inden vi tog bussen videre til Si Phon Don (4000 oeer) som vil vaere vores sidste stop inden turen gaar videre til Campodia.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar