torsdag den 10. marts 2011

Hurtigt smut forbi Hue

efter Hoi An tog vi bussen (4 timer) videre til Hue, der ogsaa er kendt som konge byen. vi havde besluttet os for kun at vaere her en enkelt overnatning. vi kom om formiddagen efter at vaere naesten 2 timer forsinket, da bussen bare ikke kom i Hoi An. saa den dag brugte vi bare paa at gaa lidt rundt i byen og saa tage hjem til hotellet og se en god film. vi var paa en en bar der hed DMZ, hvor jeg har vaeret foer med studiecenteret for 3 aar siden, og dengang skrev vi i loftet, saa det var sjovt at komme tilbage og kunne finde det man havde skrevet.

Mit lille tag paa DMZ bar 3 aar tidligere

den naeste dag havde vi bestilt en heldags city tur, hvor vi skulle rundt og see diverse ting i hue. vi startede tidligt om morgenen og tog ud og saa 3 forskellige tombs (grave), alle konger og dronninger er begravet. alle gravstederne laa i utrolig smukke smukke omgivelser, med smukke soeer, groenne omraader eller paa toppen af en bakke. og da jeg har koebt et helt nyt spejlrefleks kamera, var jeg som et lille barn med nyt legetoej.

Ved tomb nr. 1 - tomb of tu duc

Ved tomb nr. 2 - tomb of minh mang
saa ikke tomb nr. 3 :) - der var for mange trapper :)

efter at have set de 3 gravsteder, koerte vi tilbage ind mod byen og spiste frokost. de frokoster man normalt for paa dags turer, plejer ikke at vaere noget specielt, men denne gang var der buffet af vietnamesiske retter, og det var ganske udemaerket.

efter frokost gik turen videre til Citadel. Citadel er en by inden i en by. det er et omkredset omraade, hvor fortidens vietnamesiske konge familier boede. kongen og dronningen havde hver sit kaempe hus (palads) paa naer, den sidste konge Bao Dai, som bliver set som den moderne konge, som boede under samme tag med sin kone og elskerinder. Citadel blev haardt ramt under vietnam krigen, men omraadet er stadig smukt med soeer, kaempe bygninger og ruiner.

Indgangen til Old Citadel

Uden for Citadel

Dronninge boligen


efter Citadel tog vi til en lille have, hvor vi kun var i 15 min. det var en fin nok have, men lidt lige gyldigt. det var en masse forskillige frugt planter og traer, men det var kun nogle enkelte hvor man kun se frugten paa traet, saa det lignede bare en masse groenne normale traer.

Jack fruit - ser meget sej ud, men den lugter frygteligt

efter den lille have tur, var vores sidste stop To Thien Mu pagoda. den var som de andre pagodaer man har set, meget flot i mange farver. men naar foerst man har set en, har man set dem alle. saa efter vi havde vaeret der i en lille halv time, sejlede vi tilbage til byen paa parfume river.

Lille pagoda dreng


Vi naaede lige tilbage til hotellet og saa kom vores bus, saa vi fik en lille smule stress. - men vi naede det og saa gik turen videre til Hanoi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar