torsdag den 10. marts 2011

Water puppet i Hanoi


efter vores korte visit i kongebyen hue, tog vi endnu en sovebus til Hanoi. Da vi ankom til Hanoi, var det tydeligt at vi var kommet op nord paa, da det var meget koldere og der var vaadt over det hele. Vi blev sat af midt paa en vej, men heldigvis fik vi en gratis taxa over til et hotel inde i centrum, hvor vi valgte at blive og bo. okay hotel vaerelse, med cabel-tv (er efterhaanden blevet stor fan af star-tv, asiens svar paa kanal 4) koeleskab, badevaerelse og morgenmad til 10$.



Kaos kryds i Hanoi


Jeh baerer jorden i mine haender


Mig og kaempe blomst ved Hoan Kiem Lake

efter vi havde fundet os til rette, var det tid til at udforske byen. vi fik et bykort af receptionen, men det gik helt galt. vi ville hen til soen hvor alle de smaa butikker er, men da vi endelig fandt ud af hvor vi var paa kortet, kunne vi godt se at vi var langt fra henne ved soen hihi. men tilgengael var vi forvildet os over til Ho Chi Minh Mausoleum, hvor vi saa ogsaa tog ind og saa Ho Chi Minh museum. saa i stedet for at shoppe, fik vi set lidt kultur istedet.


Ho Chi Minh Mausoleum


Ho Chi Minh Museum


Statue af Ho Chi Minh

efter vores lille omvej, kom vi igen paa rette vej og fandt soen og det omraade vi ville rundt og se. efter at mor og krill var kommet tilbage til danmark, fandt de ud af at der var nogle ting de gerne ville have, som de selvfoelgelig ikke lige havde faaet koebt, selvom de havde en hel dag til at shoppe i Hanoi, saa jeg begyndte jagten paa nogle skaale, som de ikke vidste hvor de havde set eller hvilken del af byen de var i. og der er mange skaale i Hanoi, men ikke lige den beskrivelse de gav mig. men efter et timer, lykkedes det mig at finde det, plus hele Desperet housewife serien til min soester.

den foerste dag i Hanoi gik altsaa med butikker og efter vi havde spist frokost besluttede vi os for at tage en taxa ud til et stoerre center, for at gaa i biffen, da vejret var lidt graat og koldt. i centeret var der ogsaa "rigtige butikker" og der blev vi hurtigt fristet til at koebe en masse, men naar man har vaeret i vietnam i over en maanede, saa bliver man ogsaa hurtigt naerig, saa 150 kr for en tank top - NO WAY.


Primitive toiletter i Vietnam

det sidste vi lavede paa vores foerste dag foer vi spiste aftensmad i Hanoi, var at jeg virkelig havde brug for en klipning, saa ind til en Salon der saa nogenlunde proffesionel ud og saa eller bare en tur i klippe stolen. mit haar var rimelig smadret af alt den sol og saltvand, saa fik klippet et godt stykke af, ganske godt job, for kun 12 $


Faar vasket haar og hovedebundsmassage hmm


Klipning - af med de splittede ender
Efter klipningen skulle vi ud og spise, og da vi var rimelig sultne tog vi bare det foerste og det bedste, og det saa rent faktisk meget godt ud. Mette bestilte en "Salmon egg Salat" - og det var lige praesis hvad det var, ind kommer en lille tallerken med to stykker salat blade, to halve aeg og lakse aeg oven paa. var saa flad af grin.



Mette's kaempe Salmon egg salat


Mette trist over sin salat

 anden dag i Hanoi, gik lidt som den foerste, men i dag med en masse smaa ting der skulle ordnes. (koebe ny og lidt stoerre rygsaek, faa taget pas foto, bestille flybillet til Laos, bestille tur til Halong bay) men selvfoelgelig ogsaa lige tid til en laekker Mocha med moerk chokolade paa highland coffe og klokken 5 havde vi bestilt billet til Water puppetshow.


Mocha med moerk chokolade fra highland coffe


Mette og jeg paa highland coffe

Water puppet show er en meget mystisk og maerkelig ting, som Hanoi er kendt for. har set det foer, sidst jeg var afsted, men maatte simpelthen hive Mette med ind og se det. alt foregaar paa vietnamesisk, saa handlingen er lidt svaer at fange og saa er det virkelig bare trae dukker og figurer der danser rundt paa en scene af vand.


Mette utrolig glad over programmet for showet :)


Menneskerne bag Waterpuppetshow

efter den fantastiske Water Puppet forestilling, tog vi paa en restaurant, der var anbefalet i lonely planet der hed Green Mango. det er nok det dyreste sted vi har spist indtil videre, men det var virkelig ogsaa laekkert og restauranten var saa laekker og fin. saa det var en dejlig maade at slutte foerste halvleg af i Hanoi, da vi naeste dag skulle tidligt op og ud til halong bay, for en overnatnings tur paa baad.


Mette og Jeg paa Green Mango

- og saa lige til en ting der intet have med Vietnam at goere. da vi var paa filipinerne, fik jeg lavet en tattoo, men da det var en overraskelse til min mutti, ville jeg ike skrive det paa min blog der eller saette billeder ind, men nu hvor hun har vaeret og besoegt mig og set den, ville jeg lige vise den her inde.


Til aere for min mutti, og den kamp hun saa smukt har kaempet og overvundet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar